menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Lelystad weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Lelystad

Een kundige Mediator uit Lelystad helpt u graag verder.

Hoe mediators uit Lelystad u verder helpen

Doorgaans wordt mediation ingezet wanneer u en de betrokken partij er middels een bemiddelingstraject uit willen komen. Vòòrdat er een rechter aan te pas komt dus! Namelijk, bij een uitspraak van een rechter altijd sprake zijn dat één van de betrokken partijen de zaak verliest, waardoor de werkelijke oorzaak van een conflict niet is opgelost. Mediation kiest u voor u allebei.

De mediator leidt het gesprek en zal alleen vragen stellen, maar zal nooit advies geven. Uiteraard geeft de mediator informatie die benodigd is. Om tot een oplossing te komen is er de intentie van betrokken partijen nodig om het conflict tot een goede oplossing te brengen. Van allebei de partijen wordt verwacht dat zij naar elkaar kunnen luisteren en begrip hebben voor elkaars situatie.

De eerste sessie zal bestaan uit een uitleg van het gehele proces en zal de mediationovereenkomst worden getekend. In de overeenkomst staan dingen zoals het waarborgen van de vertrouwelijkheid van de gesprekken en dat alle gesprekken op vrijwillige basis plaatsvinden.

Is het punt bereikt dat alle onderliggende problemen boven tafel zijn en voor alle partijen goed zijn besproken, dan kan het onderhandelingsgesprek plaatsvinden. Daarna kan er in de afrondingsfase een definitieve oplossing bereikt worden, welke dan vastgelegd wordt in de vaststellingsovereenkomst. Zo ontstaan er geen misverstanden over wat er is besproken.

Een mediator uit Lelystad kan onder andere worden ingeschakeld bij:

  • conflicten in de relationele sfeer
  • burenruzies
  • werkgever en werknemer conflicten
  • geschillen tussen afnemer en leverancier
  • andere conflicten die in de zakelijke sfeer vallen
  • geschillen tussen de overheid en burgers
650
Klanten geholpen met mediators vergelijken
3.988
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Lelystad

Een zakelijk mediator in Lelystad helpt u verder.

Juridische conflicten liggen voor een ondernemer altijd op de loer. Misschien is er een vertrouwensbreuk tussen uw zakenpartner en u ontstaan? U heeft een geschil met een leverancier of een klant, of er is een conflictsituatie op de werkvloer ontstaan, waarbij u een probleem met een medewerker heeft.

U kan natuurlijk direct naar de rechter stappen om een juridische uitspraak te eisen, maar hoe zeker weet u dat dit in alle gevallen de beste oplossing is? Stelt u zich voor dat u een juridisch probleem met een klant heeft, dan betekent een gang naar de rechtbank meestal ook in dat uw relatie met de klant definitief verloren is. Vooral als dit een goede klant is die u liever niet wilt missen, dan is de stap naar de rechtbank misschien toch een iets te grote stap. En hoe hoog de conflictsituatie met uw werknemer ook is opgelopen, een medewerker kan het u nog flink lastig maken.

Hoewel het waarschijnlijk niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflicten wel oplossingen te bedenken. Het probleem zit hem vaak in het feit dat het conflict te hoog is opgelopen en beide partijen te halsstarrig zijn om nog enige toegeving te doen. Om wel tot een oplossing te komen zonder tussenkomst van de rechtbank, kunt u bijvoorbeeld eens denken aan een mediator.

Is er sprake van een een juridische conflict en wilt u dit niet voor de rechter oplossen? Dan kunt u een mediator inschakelen. U heeft een bedrijf in Lelystad dan bent u hier aan het juiste adres. Op het moment dat u uw gegevens hier achterlaat krijgt u snel prijsopgaven binnen van verscheidene mediators in Lelystad.

mac
mac
img

Ik ben Jason Kerklaan, regiomanager in Lelystad. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Lelystad.

Op zoek naar top mediation in Lelystad?

Met mediation hoeft u niet naar de rechter te gaan. Hoewel het misschien lijkt alsof u gelijk heeft en misschien de zaak voor de rechtbank ook wel wint, zullen allebei de partijen het slachtoffer zijn. Immers, de relatie tussen de betrokken partijen is kapot en moeizaam te herstellen. Op zakelijk gebied kan dit grote gevolgen hebben, zowel financieel als uw goede naam die in een negatief daglicht komt te staan.

De verliezende partij dient bij een gerechtelijke uitspraak ook nog eens alle proceskosten te betalen, dat is dus eigenlijk dubbel verliezen. De kosten van de mediator uit Lelystad worden altijd gedragen door allebei partijen. Het is daarom belangrijk dat beide partijen er het beste van maken. Als de betrokken partijen tot een werkende oplossing komen, is dat vooral te danken aan intenties en omdat de mediator als onafhankelijk partij bij de gesprekken aanwezig was.

Met mediation bestaat er altijd de kans om tot een passende oplossing in wat voor conflict dan ook te komen. Zoekende naar naar een mediator uit Lelystad? Laat hier verschillende offertes naar u sturen van verschillende betaalbare mediators uit Lelystad en uw conflict behoort misschien gauw al tot het verleden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Lelystad te zeggen hebben!

img

Florentijn van der Klis

Ik had een offerte nodig voor een Mediator en die werd snel geleverd. Ik had het gevoel dat er echt naar mijn behoeften gekeken werd. Thanks Professionals Lelystad, jullie hebben mij goed geholpen!

img

Marysa Bosboom

Nog nooit zo rap een goede Mediator gevonden! Ik zou Professionals Lelystad aan iedereen aanbevelen.

Professionals uit andere branches in Lelystad

Let's Talk

Bij Professionals Lelystad staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier